Доведоха в Районен съд Пловдив Анка Михайлова, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

...
</TD
>Доведоха в Районен съд Пловдив Анка Михайлова, предаде репортер на Plovdiv24.bg.
Коментари Харесай

Доведоха в съда жената, обвинена, че е пребила детето си

Доведоха в Районен съд Пловдив Анка Михайлова, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Днес магистратите в града под тепетата би трябвало да решат каква мярка за неотклонение да бъде взета по отношение на нея.

Районна прокуратура – Пловдив притегли като обвинена Михайлова, на 41 година, за причиняване на тежка телесна повреда  в изискванията на домашно принуждение на малолетно дете, изразяваща се в непрекъснато общо разстройство на здравето, рисково за живота – закононарушение по член 131 алинея 1 т.4 т.5а вр. чл.128 ал.2 вр. алинея 1 от Наказателния кодекс. 

На 23 септември 2022 година, вечерта, в болница в Пловдив е постъпило дете – момиче на 1 година и 9 месеца, което е имало контузии по главата и тялото, синини, както и следи от ухапвания. Детето е било доведено от Анка Михайлова, негова майка. След осъществени прегледи и проучвания, с оглед откритите травматични увреждания, лекарите са подали сигнал на телефон 112. 

Незабавно са почнали дейности по следствието за определяне на фактическата конюнктура по случая – разпити на очевидци и други. Заради спорни данни са били назначени експертизи за определяне на психологичното положение на майката и на телесните повреди на детето. 

Първоначалните доказателства сочат, че контузиите по тялото на момичето са нанесени от Анка Михайлова. Тя се е грижела сама за детето. Предстои да бъде направено заключението по назначената съдебномедицинска експертиза, която да откри типа и характера на телесните повреди и най-много механизма на тяхното причиняване. 

Назначена е и сложна правосъдна психиатрична и психична експертиза на майката, чието умозаключение се чака да бъде направено на следващия ден. По случая е извършена преписка с отдел " Закрила на детето “ и обществените служби в Пловдив.  

Обвиняемата Анка Михайлова е арестувана за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Районна прокуратура – Пловдив ще внесе искане в съда за установяване на марка за неотклонение " задържане под стража “ по отношение на нея.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР